in

Mâncăruri japoneze mai puțin cunoscute pe care trebuie să le încerci

Bucătărie japoneză

Mâncăruri japoneze mai puțin cunoscute

Japonia este o țară cu o istorie culinară bogată și variată. De la sushi și ramen la tempura și teriyaki, bucătăria japoneză are ceva de oferit tuturor. Iată câteva sfaturi cu privire la cele mai bune feluri de mâncare pe care să le încercați atunci când luați masa în Japonia!

1. Sushi

Sushi este probabil una dintre cele mai cunoscute specialități japoneze în țările occidentale. Și pe bună dreptate! Sushi-ul japonez este de obicei preparat cu ingrediente proaspete, de înaltă calitate, care sunt prezentate cu eleganță pe farfurii simple, dar frumoase. Deși cel mai bine este să gustați sushi atunci când luați masa la un restaurant din Japonia, văputeți cumpăra sushi și din supermarketuri. Unele dintre cele mai bune tipuri de sushi pe care trebuie să le căutați sunt futo maki, ikura (icre de somon), uni (arici de mare), tako (caracatiță) și maguro (ton).

2. Ramen

Un fel de mâncare japoneză popular în întreaga lume,ramen este o supă de tăiței care conține, de obicei, bucăți de carne și legume, precum și un bulion complex. Ramenul vine de obicei cu arome de miso sau de sare, dar există, de asemenea, multe variante regionale de încercat în toată Japonia! Dacă vizitați capitala Tokyo, asigurați-vă că încercați ramen la unul dintre lanțurile de restaurante localecum ar fi Ramen Jiro sau Ippudo.

3. Mâncăruri de tăiței soba și udon

Tăiețeii soba și udon sunt amândoi făcuți din făină de grâu, dar sunt preparați ușor diferit. Tăiețeii soba sunt de obicei serviți reci, cu un sos pentru scufundare (tsuyu), în timp ce udon vin sub formă de supă (kake).Căutați tăiței soba cu tempura ca garnitură, iar unele dintre cele mai bune preparate udon includ kitsune (cu sos de soia) și mitsumen (pe bază de pui).

5. Shabu shabu sau sukiyaki hot pot

Acest fel de mâncare este asemănător cu fondue – cinele se așează la o masă cu o oală cu bulion în centru. Se dă drumul la căldură și fiecare la masă își gătește carnea sau legumele chiar în fața sa! Deși shabu este mai popular decât sukiyaki, ambele sunt de obicei servite cu tăiței, orez și tofu.

7. Yakitori

Altfel de mâncare clasic în Japonia, yakitori este un tip de mâncare care există de sute de ani. De obicei, o formă de carne de pui și legume pe un băț, acest deliciu pe grătar este cel mai bine consumat cu niște sake sau bere după muncă!

8. Supa Miso sau nabe

Se servește de obicei la sfârșitul unei mese, aceste feluri de mâncare sunt uneori trecute cu vederea de către vizitatorii din Japonia. Supa Miso este de obicei făcută din pastă miso, tofu și alge marine, în timp ce nabe este de obicei din fructe de mare sau carne gătite într-o oală fierbinte. Deși există multe tipuri de mâncare servite la restaurantele din Japonia, merită să încercați și aceste feluri de mâncare mai puțin cunoscute!

Japonia are mult mai multe feluri de mâncare pe care vizitatorii să le încerce! Spuneți-ne în comentarii dacă doriți mai multe informații despre bucătăria japoneză.

Mâncăruri japoneze simple – Bucătăria japoneză este cunoscută pentru simplitatea sa, multe feluri de mâncare fiind compuse din doar câteva ingrediente. Acest lucru este valabil mai ales pentru mesele tradiționale ale țării, care pot fi preparate cu ușurință în doar câțiva pași.

What do you think?

Written by admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.

8 Trăsături ale unei persoane care iubește gătitul

Cum să fii vegan în România – feluri de mâncare din București