in

Facebook renunță la planurile de a crea o criptomonedă

Ce înseamnă acest lucru pentru alți jucători importanți din spațiul criptografic

Facebook a renunțat la planurile de a-și crea propria criptomonedă. Compania a luat această decizie în parte din cauza volatilității actuale a pieței criptografice

Facebook plănuia să își lanseze “GlobalCoin” în 2020, dar acum nu intenționează să o lanseze decât cel mai devreme în 2028

De asemenea, compania caută un partener din domeniul bancar sau al serviciilor financiare care să fie interesat să creeze propria monedă digitală, ceea ce ar permite Facebook să concureze cu alți jucători importanți din acest domeniu.

GlobalCoin a fost conceput ca o alternativă la monedele fiat, iar Facebook a dorit ca acesta să fie utilizat pe toate platformele de socializare, inclusiv WhatsApp și Instagram, potrivit rapoartelor Bloomberg News. Facebook a renunțat la planurile de a-și crea propria criptomonedă. Compania a luat această decizie în parte din cauza volatilității actuale a pieței criptografice. Facebook plănuia să își lanseze “GlobalCoin” în 2020, dar acum nu intenționează să o lanseze decât cel mai devreme în 2028.

Capital pentru 2 miliarde de dolari.

Într-o mișcare care va trimite cu siguranță unde de șoc în lumea tehnologiei, Facebook și-a vândut divizia de criptomonede către  Silvergate Capital pentru 200 de milioane de dolari. Acordul a fost raportat de surse din Wall Street Journal, care spun că este unul dintre eforturile Facebook de a câștiga putere asupra plăților și a platformelor de comerț electronic.
„Această achiziție îi va ajuta să intre cu ușurință pe această piață în creștere”, a spus un expert în firmele financiare din Europa.

Când fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, și-a anunțat inițiativa de a crea o comunitate globală în 2015, aceasta a stârnit critici din partea autorităților din întreaga lume, care au criticat că ar putea pune în pericol controlul valutar și încurajează activitățile criminale.

După ce Balanța a fost atacată pentru impactul său potențial asupra agențiilor de aplicare a legii din țări cu diferite niveluri de sisteme de justiție – inclusiv scheme de ransomware care exploatează încrederea utilizatorilor față de tranzacțiile cu criptomonede – David Marcus a demisionat din funcția de președinte pentru responsabilitatea deținerii asigurării confidențialității, respectând în același timp angajamentele asumate la lansarea inițială.

What do you think?

Written by admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ciorba falsa de burta din ciuperci pleurotus

Ciorbă de burtă vegană. Ciorbă de Pleurotus de post.

Ce ar trebui să știi despre data de astăzi 30 Ianuarie