in

Cum să fii vegan în România – feluri de mâncare din București

Cel mai bun loc pentru a mânca este însă acasă!

Vegan în România :

Veganismul este în creștere peste tot în lume, iar România nu face excepție. Deși nu este la fel de prietenoasă cu veganii ca alte țări, există totuși o mulțime de opțiuni pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală. De la restaurante care servesc exclusiv mâncare vegană până la magazinele alimentare care au o mare varietate de produse fără carne, România are ceva pentru toată lumea. Așadar, dacă te gândești să devii vegan sau ești pur și simplu curios cum este, citește mai departe!București și veganismul: ce să mănânci?

Deoarece România este o țară majoritar creștină, majoritatea gospodăriilor vor sărbători Crăciunul pregătind tradiționala sarmale (rulouri de varză umplute cu orez și carne) sau Răcitura (supă de miel cu legume). Cu toate acestea, puteți evita cu ușurință aceste feluri de mâncare dacă nu aveți chef de carne.

Pentru început, ar trebui să știți că, dacă are de obicei carne în denumire (ex: Sarmale ), atunci există o mare probabilitate ca aceasta să conțină de fapt carne – dar acest lucru nu înseamnă întotdeauna că versiunea vegană va fi rea. Există o mulțime de alte opțiuni, iar noi vă vom oferi privire rapidă asupra modului în care este mâncarea vegană.

Bucureștiul are câteva restaurante exclusiv vegane, cum ar fi Green Cuisine și Veggie Bucharest – dar acestea nu sunt cu adevărat pentru cei care au un buget limitat. Dacă doriți să aveți o seară cu prietenii la prețuri accesibile, nu vă faceți griji: există multe alte locuri în care puteți ieși în oraș.

Pentru prânzuri rapide, mâncărurile vegane cu costuri reduse sunt destul de greu de găsit. Vă recomandăm să verificați Salad barul de la Știrbei – trebuie doar să precizați că sunteți vegan și să le spuneți câte legume doriți! Dacă vă comandați singur o farfurie completă de legume, aceasta va costa 4 lei. Cu toate acestea, acesta nu este disponibil toată ziua.

Pentru micul dejun, mergeți la orice supermarket și veți putea găsi pâine vegană, produse tartinabile și băuturi. La Centrul Internațional al Cărții din Titan , există o mică tarabă vegană care vinde lapte de soia, salate de fructe, plăcinte cu legume (fără brânză), sandvișuri pe pâine vegană cu o varietate de umpluturi (de exemplu, avocado sau vinete), și prăjituri vegane.

Sau, puteți comanda o prăjitură vegană prin telefon sau e-mail. Multe brutării locale fac prăjituri vegane, dar fiți pregătiți pentru o creștere de preț: acestea costă de obicei în jur de 20 de lei.

Pentru prânz și cină, încercați Veganerie – se află în Piața Unirii (în fața McDonalds) și servește wraps (10 lei), salate (6-8 lei) și deserturi (1-3 lei), printre altele. Pentru mai multe fast-food-uri vegane – sau “dirty vegan”, cum le numesc unii – vizitați Food Punk (prezentat în videoclipul de mai jos).

Cel mai bun loc pentru a mânca este însă acasă!

Există multe ingrediente vegane care pot înlocui cu ușurință carnea. Și, dacă gătiți pentru mai multe persoane, existăo mulțime de rețete care pot fi împărțite în porții și congelate până la nevoie. Dacă nu sunteți prea dornici să gătiți, încercați să preparați un fel de mâncare vegană atunci când ieșiți la cină cu prietenii – de obicei, există o mulțime de opțiuni la majoritatea restaurantelor (de exemplu, paste fără brânză sau salată).

De exemplu, multe cafenele din București vând laska vegană avash , o mâncare tradițională uzbecă preparată din orez, legume și ciuperci. Puteți găsi, de asemenea, supe vegane în aproape toate restaurantele – comandați doar o singură porție.

În ceea ce privește ieșirile în oraș pentru cină, puteți încerca locuri precum Izvoru Mureșenilor , un restaurant românesc complet vegan situat la periferia orașului Bucharest. Prețurile sunt un pic cam mari, dar puteți obține un set de mâncare bun pentru aproximativ 15-25 de lei de persoană (inclusiv băuturile). Au și un meniu de prăjituri vegane, în cazul în care aveți chef să vă răsfățați cu un desert!

Dacă aveți chef de mâncare italiană, Vero de lângă Universitatea Politehnica are mâncare vegană. Aveți grijă, totuși – în timp ce meniul spune “vegetariano”, este de fapt în mare parte vegan. Dacă doriți să vedeți mai multe opțiuni vegane (și să ajutați veganii români de pretutindeni), atunci încercați să le spuneți că există o cerere pentru mâncare fără carne!

Cel mai bun magazin pentru a merge la cumpărături în București este Univerdeci Vegano . Este un pic cam scump, dar totul este mult mai ieftin decât în țările occidentale. Numai în București există trei supermarketuri vegane: Universo Vegano, Veggie Green Store și Fresh-Life Organics . Cele mai multe dintre ele vând în mare parte produse bio – legume, leguminoase, mâncăruri gata preparate (paste cu sos de roșii), produse tartinabile, lapte de soia, cârnați vegani , falafel și înghețată pe bază de soia. Cu toate acestea, prețurile sunt încă la jumătate sau chiar la o treime față de supermarketurile occidentale.

Un alt magazin excelent pentru produse alimentare vegane este Veganerie – vinde în principal prăjituri, dar există multe alte produse.

Dar stați puțin, mai e ceva!

Mulți oameni cred că România este o țară săracă, cu puțină mâncare vegană, dar, în realitate, țara are o mulțime de opțiuni pentru vegani. Există o mulțime de brutării care vând prăjituri vegane și alte deserturi – sau puteți încerca să vă preparați singuri unul, cumpărând ingredientele de la supermarketurile vegane. Dacă nu sunteți prea dornici să gătiți, există, de asemenea, restaurante care servesc preparate exclusiv vegane.

What do you think?

Written by admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Mâncăruri japoneze mai puțin cunoscute pe care trebuie să le încerci

Rulourile vegane cu scorțișoară gata in 50 de minute