in

CE ESTE UN NFT? – O introducere în jetoanele nefungibile

Investiția în jetoane non-fungibile este o idee bună ?

NFT-urile reprezintă o nouă clasă de active care adaugă o raritate digitală unică în ecuație. Acestea sunt compuse din două părți – un token, care este reprezentarea valorii pe un blockchain individualizat, și un fișier de metadate, care conține date despre identitatea și istoricul acelui token specific. Aceasta înseamnă că întregul ciclu de viață al acelui token poate fi urmărit în timp

O introducere în jetoanele nefungibile

NFT-urile există de ceva timp, dar numai recent a existat un interes suficient de mare față de acestea pentru a justifica propriul spațiu pe diverse burse, cum ar fi OpenSea și Rarebits, deoarece reprezintă proprietatea asupra unui lucru fizic sau virtual (obiecte de joc), mai degrabă decât să fie doar o altă cripto monedă precum Bitcoin sau Ethereum. Ideea din spatele NFT-urilor este de a crea un obiect cu propria sa amprentă digitală, fie că este vorba de un obiect din joc sau ceva de genul artei.

Deoarece NFT-urile sunt individualizate, acestea pot interacționa, de asemenea, cu blockchain-ul Ethereum în moduri cu totul noi. Un caz de utilizare a NFT-urilor este de a face reprezentări digitale ale bunurilor fizice folosind lucruri precum ” ERC 721 (Non-fungible Token Standard) ,” scrisde către echipa CryptoKitties, ceea ce le permite să fie folosite ca obiecte de criptocopilat.

Unul dintre primele proiecte NFT care a obținut o adopție pe scară largă a fost Cryptokitties, un joc în care se cumpără și se cresc pisici digitale pe blockchain. Fiecare pisică este în întregime unică și poate fi cumpărată și vândută ca fiind propria pisică individualizată, creând un tip complet nou de activ digital, cu o valoare proprie.

Unul dintre cele mai interesante lucruri legate de NFT este potențialul lor de a crea noi tipuri de piețe descentralizate, unde oricine poate cumpăra sau vinde orice dorește, totul pe o platformă în care toată lumea este reprezentată în mod echitabil. Acest lucru înseamnă că persoanele care nu ar fi avut acces înainte pot simți că merită timpul sau banii lor pentru a face reprezentări digitale ale unor lucruri precum cărți de vizită, personaje de jocuri.

Cel mai scump token ne-fungibil este CryptoKitties de la Axiom Zen. Prima de acest fel, această piesă digitală de colecție a fost creată la sfârșitul anului 2017 și a fost vândută pentru peste 100.000 de dolari în ianuarie 2018. Jocul se bazează pe reproducerea și colectarea pisicilor digitale, fiecare dintre ele fiind complet unică. Deoarece sunt stocate pe blockchain, acestea pot fi transferate sau vândute altor utilizatori pentru orice preț dorit.

Cum transformi o lucrare digitală într-o NFT?

Există câteva modalități diferite de a face acest lucru, dar cea mai comună este de a folosi ceva numit “ERC 721 (Non-fungible Token Standard)” Acest lucru vă permite să creați un identificator unic pentru token-ul dvs. pe blockchain.

Soluție: Acest lucru înseamnă că lucrarea dvs. digitală poate fi urmărită și verificată în timp, pe măsură ce devine un NFT. De asemenea, deschide noi posibilități pentru modul în care pot fi utilizate și tranzacționate….

Potrivit Blockgeeks, “NFT-urile sunt jetoane digitale divizibile, colecționabile, tranzacționabile, care valorează ceva. O bună comparație este reprezentată de cărțile de baseball sau de opere de artă”

– Tokenul nu este fungibil – un token nu poate fi înlocuit cu altul; întreaga colecție trebuie să fie vândut

– Fiecare jeton este unic – un jeton nu poate fi înlocuit cu altul. Toate sunt valoroase, deoarece fiecare are propria identitate și istorie

– NFT-urile pot fi folosite pentru a crea noi tipuri de piețe descentralizate unde oamenii pot cumpăra sau vinde orice doresc, făcându-le accesibile oricui are o conexiune la internet, indiferent de poziția lor economică

NFT-urile reprezintă o nouă clasă de active care are potențialul de a crea noi tipuri de piețe descentralizate, unde oricine poate cumpăra sau vinde orice dorește. Jetoanele nefungibile constau din două părți – un token, care este reprezentarea valorii pe un blockchain individualizat și un fișier de metadate care conține date despre identitatea și istoricul acelui token specific. Acest lucru înseamnă că întregul lor ciclu de viață în timp poate fi urmărit.

What do you think?

Written by admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.

5 lucruri romantice pe care să le faci pentru persoana iubită de Valentine’s Day

Uncharted: Legacy of Thieves Collection Review