in

Ce ar trebui să știi despre data de astăzi 30 Ianuarie

Cele mai puțin cunoscute, există ceva pentru a învăța pe 30 ianuarie!

Este a 30-a zi a lunii ianuarie. Ce s-a întâmplat la această dată?

Aceasta este o întrebare pe care mulți oameni și-o pun în fiecare an. Răspunsul, însă, poate fi găsit în cărțile de istorie și în articolele din ziare.

De exemplu, Holocaustul a început la această dată, în 1939, când Adolf Hitler a ordonat forțelor naziste să invadeze Polonia fără avertisment.

Și tot pe 30 ianuarie 1876 a fost ziua în care Alexander Graham Bell a trimis primul e-mail din lume prin ARPANET folosind noua sa invenție: telefonul!

Printre alte evenimente care au avut loc la această dată se numără data nașterii lui Mozart și inventarea Listerinei de către Dr. Joseph Lawrence ca apă de gură antiseptică chirurgicală, destinată exclusiv stomatologilor, care nu a fost pusă la dispoziția publicului până în 1879.

Există și câteva evenimente mai puțin cunoscute care au avut loc pe 30 ianuarie. De exemplu, în 1904, frații Wright au efectuat primul zbor cu motor cu succes. Iar în 1981, a fost lansat primul PC IBM.

Ce trebuie să știți despre data de astăzi

Așadar, fie că sunteți interesați de evenimentele istorice majore care au avut loc la această dată, fie de cele mai puțin cunoscute, există ceva de învățat pentru toată lumea pe 30 ianuarie!

Holocaustul a început la 30 ianuarie 1939, când Adolf Hitler a ordonat forțelor naziste să invadeze Polonia fără avertisment. Se estimează că, în decurs de șase ani, aproximativ șase milioane de evrei au fost uciși în lagăre de concentrare de către naziștii germani și colaboratorii lor

Pe30 ianuarie 1876, telefonul a fost folosit pentru prima dată de Alexander Graham Bell pentru a trimite un mesaj pe o distanță de două mile

La 30 ianuarie 1835, la Viena a avut loc premiera Simfoniei nr. 6 a lui Ludwig van Beethoven

Alte evenimente care au avut loc în această zi includ nașterea lui Mozart în această dată în 1756 și Listerina fiind inventată de Dr. Joseph Lawrence ca apă de gură antiseptică chirurgicală, destinată exclusiv stomatologilor, care nu a fost pusă la dispoziția publicului decât în 1879

În 1904, frații Wright au efectuat primul zbor cu motor cu succes.

În 1981, IBM a lansat noul său computer personal numit IBM PC. Iar în 2008, Apple a lansat primul MacBook Air

Așadar, indiferent dacă vă interesează evenimentele istorice majore sau cele mai puțin cunoscute, există ceva pentru a învăța pe 30 ianuarie!

Ce ar trebui să știți despre data de astăzi este un lucru pe care mulți oameni se întreabă în fiecare an.

30 ianuarie este o zi importantă în istorie, deoarece marchează multe evenimente semnificative. Fie că sunteți sau nu conștienți de ele, aceste evenimente au modelat lumea în care trăim astăzi. De la fondarea Romei până la inventarea Listerine, sunt multe de învățat despre 30 ianuarie.

Prima centrală electrică din SUA a început să funcționeze la 30 ianuarie 1882, la Viaductul Holborn din Londra. Centrala s-a numit Edison Electric Light Station și a alimentat mai multe dintre primele afaceri electrice ale lui Edison.

La 30 ianuarie 1885, Germania a prezentat Rusiei și Austro-Ungariei Tratatul de la Hubertusburg, în vederea restabilirii păcii. Tratatul a pus capăt în mod oficial Războiului de șapte săptămâni, care începuse la 8 iunie 1866.

Așadar, dacă vă întrebați ce s-a întâmplat pe 30 ianuarie, poate că ați dori să aflați mai multe despre istoria acestei date și despre ceea ce s-a întâmplat în această zi de-a lungul anilor!

What do you think?

Written by admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Facebook renunță la planurile de a crea o criptomonedă

Roblox Download – Cum se Descarca si instaleaza Roblox